Curso INTRODUCCIÓ AL SISTEMA SOLAR dentro de la XXVII Escola d'Estiu de Secundària organizada por el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia y Lletres i en Ciències de Catalunya.


Fechas: del 3 al 14 de julio 2000, horario: de 8:30 a 11:30 de la mañana, Código del curso: 6410
Matrícula: del 1 al 20 de junio de lunes a viernes, de 9h a 13h y de 16h a 19:30h.

co.jpg (5175 bytes)


Lugar de matrícula: Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia y Lletres i en Ciències de Catalunya, Rambla Catalunya 8, Pral., 08007, Barcelona. Tel.: 933.170.428, fax: 934.124.907, e-mail: formacio@cdlcat.ictnet.es. La matrícula también puede formalizarse a través de internet en la página web http://www.cdlcat.es. El curso es impartido por la Fundació Observatori Esteve Duran. Lugar de realización de los cursos: Escola Pia. Diputació, 277, Barcelona.Contingut:

INTRODUCCIÓ AL SISTEMA SOLAR

Introducció bàsica i alhora actualitzada dels coneixements que avui dia té la ciència sobre el Sistema Solar. A causa de la gran quantitat de programes científics espacials, la nostra visió de l'entorn del Sol està canviant de forma contínua, de vegades amb idees que capgiren completament les nostres concepcions dels planetes i altres cossos. Aigua a la Lluna, Mart, Europa i altres objectes, el bombardeig meteòric dels planetes i la Terra i la seva evolució, el cinturó de Kuiper, les atmosferes dels planetes gegants i els seus satèl·lits, etc. Es farà referència també a sistemes planetaris a altres estrelles. Aquest curs és ideal per adquirir i actualitzar coneixements.


Temari:

-Introducció al Sistema Solar
-La Lluna, el nostre satel·lit natural. Fases i eclipsis.
-Geologia i història de la Lluna.
-Els planetes terrestres: Mercuri, Venus, la Terra i Mart.
-Els planetes gegants: Júpiter, Saturn, Urà i Neptú.
-Els satel·lits del planetes gegants.
-El cas de Plutó. El cinturó de Kuiper.
-Asteroides, cometes i meteorits.
-L'origen del Sistema Solar.
-El Sol.
-Planetes extrasolars.