espai12.gif (814 bytes) gea_petit.jpg (1245 bytes) espai12.gif (814 bytes) Observatori Astron˛mic de Sampsor
trans.gif (43 bytes)
homec_red.gif (1666 bytes) observatoris_red.gif (1996 bytes)
corba1_gea.gif (921 bytes)
espai6.gif (815 bytes)

spain.gif (150 bytes)


L'Observatori de Sampsor estÓ situat al Pirineu catalÓ i fou constru´t, pedra a pedra, pels membres del GEA durant llurs vacances d'estiu durant els anys 80. Des de llavors desenes d'observadors del GEA i d'altres entitats l'han vingut fent servir cada any.

L'observatori compta amb 7 c˙pules que abriguen 3 telescopis de 41 cm a mÚs d'instrumental menor: telescopis de 35, 31, 26, 20 y 16 cm.

Tenint en compte les excel.lents qualitats del seu cel, molt bona transparŔncia i baixa turbulŔncia, l'Observatori de Sampsor s'utilitza en general per a tota mena d'observacions, per˛ principalment per a fotometria estel.lar i per al seguiment de superfÝcies planetÓries.

Res Ús immutable en aquest mˇn i desprÚs de tres lustres d'utilitzaciˇ, la conjuntura i les condicions personals han canviat  i l'Observatori de Sampsor en breu experimentarÓ una nova transformaciˇ. En efecte, s'ha previst que sigui desmuntat parcialment en els pr˛xims anys, per a ser traslladat a les futures instal.lacions del Centre Astron˛mic de l'Observatori Esteve Duran. Aquest modern centre, junt amb la seva major proximitat a Barcelona, permetran el que pugui ser emprat en qualsevol Ŕpoca de l'any. Els actuals telescopis estan en fase de ser robotitzats, el que ha de permetre un rendiment ˛ptim pel que fa a la quantitat de dades obtingudes, necessitant per altra banda una mÝnima atenciˇ per part de l'observador.

 

COM CONTACTAR

Per a qualsevol qŘestiˇ respecte a l'Observatori de Sampsor us podeu posar en contacte mitjanšant:

e-mail: gea@astrogea.org


homec_red.gif (1666 bytes) observatoris_red.gif (1996 bytes)
corba2_gea.gif (922 bytes)
 
trans.gif (43 bytes)

Grup d'Estudis Astron˛mics      

trans.gif (43 bytes)